Pasen: skivakantie jongeren 16+ te Mauterndorf, Oostenrijk. Haus Wendy: dicht bij de piste & dicht bij Obertauern!

Jongerenskireis: een succesformule van formaat!

Deze verblijfplaats, het dorp en het skigebied hebben we netjes uitgekozen als ideale stek voor onze 16+ reis. Het gezellige Mauterndorf wordt de uitvalsbasis voor een heerlijke skiweek in de skigebieden in de buurt: Großeck-Speiereck, Obertauern en Katschberg.

Dankzij bevraging bij onze jongere reizigers en jeugdige monitoren zijn wij erin geslaagd een ideale 16+ reis samen te stellen. Onder begeleiding van ons Guadal-team kunnen jullie genieten van een sportieve wintervakantie, voorzien van het nodige entertainment zowel overdag als 's avonds.

Het Guadal-team staat jullie gedurende gans de week bij met raad en daad, zodat de ganse week door iedereen op een verantwoorde, prettige wijze kan beleefd worden. De monitoren zorgen vrijblijvend voor activiteiten en skilessen.

 

 

 

Haus Wendy :

"Heerlijke hostel, echt leuk voor vriendengroepen. In Mauterndorf, een schattig dorpje en alles binnen wandelbereik. Obertauern op 10 min!" 

Haus Wendy is een ruime groepsaccommodatie die zich uitstekend leent voor middelgrote groepen. Centraal gelegen in Mauterndorf aan de voet van de berg Grosseck-Speiereck. Deze gunstige locatie maakt dat er rechtstreeks vanuit het huis diverse activiteiten te ondernemen zijn.

Marc en Anika, de Nederlandse eigenaren, is het coolste koppel dat je ooit zal ontmoeten. Zij runnen dit huis met veel enthousiasme en in overleg zijn er veel extra mogelijkheden. Op de begane grond is er de bergruimte voor ski’s en de droogruimte voor (ski)schoenen. Er is een ruime eetzaal met een afsluitbaar deel voor bijvoorbeeld disco, karaoke of een andere groepsactiviteit. Daarnaast is er op de 2e verdieping ook nog een extra recreatieruimte, de tafeltennisruimte.

Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich de verschillende kamers. Alle kamers beschikken over een eigen douche. De kamers verschillen in grootte van 2 persoons tot 8 persoons.

Bij inschrijving kan je laten weten wie met jou meer reist zodat je samen met je vrienden in de kamer kan ligt.

De skipas geldt voor het gebied LungO. Dit is het skigebied Lungau met Obertauern erbij!

Obertauern

De O van OMG, de O van onvergetelijk, de O van Obertauern.

Obertauern is een uniek en sneeuwzeker skigebied boven op de Tauernpas dat uitdagende eersteklas mogelijkheden biedt op 100 km pistes. Alle liften en pistes sluiten naadloos op elkaar aan en bovendien hebt u de mogelijkheid om in 2 richtingen rond te skiën.

De kleinsten onder ons kunnen zich uitleven in kinderland, beginners genieten van aangename, brede pistes en avonturiers sturen we richting de snelheidsmeters, snowpark en de op één na steilste piste in de Alpen, met een gemiddeld hellingspercentage van 97%!

Deze mogelijkheden garanderen voor zowel de beginner als vergevorderde wintersporter een week vol intens winterplezier! Na een dagje skiën is het tijd voor wat verpozing en de befaamde Edelweishütte vanboven op de berg is hierbij de ultieme trekpleister.

Wie fan is van avondskiën kan zowel op maandag als donderdag terecht op de verlichte piste aan de Edelweissbahn. Ganz toll!

'Skigebied Lungau'

Het Lungau skigebied omvat 3 verschillende gebieden: Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck en Fanningberg.

Alle gebieden zijn uitermate geschikt voor een week vol intens winterplezier! Alle 3 de gebieden gaan jullie dan ook onveilig gaan maken.

Katschberg: verrassend skigebied achter de Tauerntunnel

Katschberg is een verrassend skigebied, op een uurtje rijden van het veel bekendere Flachau. Toch valt het met de wachtrijen mee, enkele bottle-necks daargelaten.

Aineck en Tschaneck

Het skigebied verbindt de Aineck en de Tschaneck, twee bergen aan weerszijden van de Katschberghöhe. De 'A1'-afdaling vanaf het Aineck bergstation naar Sankt Margarethen im Lungau is een mooie brede dalafdaling van wel zes kilometer en bijna 1200 meter hoogteverschil! Parallel aan deze piste liggen meer bijzonder fraaie afdalingen.

De pistes op de Aineck zijn trouwens veel langer en avontuurlijker dan die op de Tschaneck. Die laatste kenmerkt zich door meerdere (kortere) pistes naast elkaar. Daar staat tegenover dat deze lekker breed zijn en perfect zijn om je carve-techniek bij te schaven. Verder bieden de accommodaties bij de Tschaneck (Katschberghöhe) een ski-in ski-out beleving. Veel accommodaties zijn voor de skisport gebouwd. Het gebied is verder zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Grosseck-Speiereck: skigebied vlakbij Haus Wendy

Grosseck Speiereck is een middelgroot skigebied op zo'n vijf kilometer van de Tauernautobahn A10. Ondanks dat de snelweg binnen handbereik ligt heb je het gevoel in een uithoek van Oostenrijk te zitten.

Met een grote hoeveelheid blauwe en rode pistes is het een ideaal familiegebied. Het is er niet druk, en de gondels in Sankt Michael im Lungau en Mauterndorf brengen je snel omhoog. Ook op de pistes is het rustig. De Panorama-abfahrt die over een prachtige bergkam loopt is een aanrader.

Het gebied heeft verder een half-pipe en een funpark en twee keer in de week is kun je avondskiën. Het gebied heeft enkele mooie off-piste afdalingen.

Fanningberg: skigebied bij uitstek voor families

Eén tip voor beginners, experts en vooral families: Fanningberg. Door de ligging ten zuiden van de Alpenhoofdkam kom je er nog weinig Nederlanders en Belgen tegen. Het skigebied bestaat uit één berg waarop glooiende pistes tussen de bomen omlaag slingeren. De langst koppelbare 6-persoonsstoeltjeslift ter wereld, de Samson 6-er Jet, brengt je in slechts 7 minuten naar boven en waar je kan beginnen aan de afdaling.

 

Indeling pistes (250 km)

0 km

109 km

110 km

31 km

Een maand voor vertrek ontvangt u een infobrief met alle concrete zaken omtrent de door u geboekte reis.

Vervoer

Voor deze reis wordt een bus ingelegd om jullie richting Mauterndorf te brengen.

 • Heenreis op vrijdag 03/04/2020: Aankomst voorzien op zaterdag 4/04 in de voormiddag.
 • Terugreis op vrijdag 10/04/2020: Aankomst voorzien op zaterdag 11/4 in de voormiddag.
 • 6 dagen – 6 nachten – 6 dagen skipas (eerste skidag: zondag 5/04)

Begeleiding

Mensen die beroep willen doen op ski -of snowboardlessen kunnen dit aanvragen bij het boekingsformulier.

Prijs: 150 Euro/pp

Ski

 • beginner: 0 weken
 • half-gevorderd 1: 1-3 weken
 • half-gevorderd 2: 4-6 weken

Snow

 • beginner: 0 weken
 • half-gevorderd 1: 1-3 weken
 • half-gevorderd 2: 4-6 weken

De lessen (3u per dag) gaan telkens door in de voormiddag van 9u tot 12u of in de namiddag van 13u tot 16u.

Maaltijden & drank

 • Ontbijt: ’s morgens kan je genieten van een uitgebreid gezond ontbijt bestaande uit pistolets,  met allerhande beleg, cornflakes, muesli en als drank kan er oa. koffie of fruitsap worden genuttigd.
 • Lunchpakket: wordt samengesteld na het ontbijt (indien je daarvoor hebt gekozen)
 • Als avondmaal staan gevarieerde warme maaltijden voorgeschoteld (3-gangenmenu).
 • water staat sowieso op tafel, andere dranken kunnen gekocht worden in de minibar.

Materiaal

Omdat dit een bepalende factor is binnen je wintersport bieden wij uitgelezen en kwalitatief materiaal aan.

 • 60 Euro/week

Het materiaal wordt daar ter plaatse gehuurd. Indien u beschikt over eigen materiaal, kan dit uiteraard gebruikt worden.

16-19 jaar : € 725

Inbegrepen:

 • Vervoer met luxe autocar
 • Verblijf in HP
 • Eerste maaltijd is middagmaal op zat 04/04
 • Laatste maaltijd is avondmaal op vrij 10/04
 • Skipas (Lungo (= Lungau + Obertauern)) voor 6 dagen
 • Begeleiding
 • Toeristentaks
 • Dossierkosten

Optioneel:

 • Skilessen (3u per dag)

           Surplus van 150 € per persoon

 • Huur materiaal

           Surplus van 60 € per persoon

 • Volpension

           Surplus van 18 €

Pasen: skivakantie jongeren 16+ te Mauterndorf, Oostenrijk. Haus Wendy: dicht bij de piste & dicht bij Obertauern!

€ 725

4 april 2020 tot 11 januari 2020

8 nachten

6 dagen skipas

50 plaatsen beschikbaar

Nu inschrijven

Deel deze reis