Blogs

Heel wat mensen vertrekken zonder de juiste verzkering op reis

Met de skivakantie voor de deur is het belangrijk klanten helder in te lichten over welke verzekeringen ze zeker moeten beschikken om ook hun gemoedsrust de nodige vakantie te gunnen. 

Een onderzoek van ABTA (Association of Britisch Travel Agents) gaf aan dat 2.5 miljoen Britten die op wintersport gaan toegaven dat ze niet eens checken of ze wel over de juiste en aangepaste verzekering beschikken om volop van hun skivakantie te genieten en of alle activiteiten, die vandaag vaak meer zijn dan enkel skiën en snowboarden gedekt zijn.

Een rondvraag bij enkele Belgische verzekeraars leert als snel dat men in België een gelijkaardig fenomeen kan vaststellen. Zij melden er nog bij dat je dit fenomeen mag doortrekken naar alle reizen en dat ze ook de nodige inspanningen doen via bezoeken aan reiskantoren, trainingen, enz...

Bij ABTA werden het voorbije jaar 197 ernstige ongevallen met zware gevolgen gemeld door hun leden. De vereniging is er zich van bewust dat het reële aantal uiteraard nog een pak hoger ligt. 

Zoals iedere ervaren aanbieder van wintersportvakanties weet kunnen de rekeningen van een ongeval in de bergen bijzonder hoog oplopen. Wanneer je met een helikopter opgehaald moet worden loopt de rekening al snel op tot enkele duizenden euro's.

Uit het onderzoek blijkt dat het vooral 55-plussers zijn die hun verzekering niet goed nakijken. Liefst 28% van deze groep weet niet of hij of zij goed gedekt is. Bij jongeren ligt dit aantal op 15%. 

Het is dan ook opportuun om de reizigers hierop attent te maken. Noteer ook dat ski-helmen tegenwoordig in heel wat regio’s en mogelijk ook door verzekeraars verplicht zijn.