Gavers Bike Fest 2018

Op zondag 21 oktober openen de Guadal-Bikers terug de Harelbeekse Gaverdeuren voor het Gavers Bike Fest.

Er staan drie afstanden op het menu: 35, 55 & 75 km. De MTB'ers op de 75km rijden 3x een bevoorrading binnen, de 55-ers 2x en de 35km krijgt bevoorrading aan de helft van hun traject. Nog een extra'tje wordt ergens op het parcours gepland.

Op  deze dag staan ook de jongesten in de kijker.  Samen met Flanders Kids Tour organiseren we een kwalitatieve recreatieve fietstocht voor kinderen tussen 6 en 14 jaar voorafgegaan door een behendigheidsparcours.  De afstand bedraagt ongeveer een 15 km.  Deze tocht is gratis voor kinderen aangesloten bij Cycling Vlaanderen.  Zowel het behendigheidsparcours als de tocht verlopen onder fietsvakkundige begeleiding van de Vlaamse Wielerschool.  Op de tocht ontvangt elke deelnemer een gratis stuurbord.  Wie aan 5 tochten deelneemt ontvangt een Goodie bag! Meer info 

 

Wij kijken er naar uit om jullie in groten getale te mogen verwelkomen!

 

Wanneer

De MTB-toertocht gaat door op zondag 21 oktober:

08u 00: Start inschrijving
10u 30: Einde inschrijving 75 km
11u 30: Einde inschrijving 35 & 55 km

Kostprijs

De kostprijs bedraagt:

- voor leden van de wielerbonden:  35, 55 km = € 4  75 km = € 5
- voor nt-leden van de wielerbonden:  35, 55 km = € 6  75 km = € 7

Place to be

Gavers Bike Fest:                Provinciaal Domein De Gavers Harelbeke
                                                 Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke

 

 

Parcours

8 km

Het Kidsparcours wordt onder begeleiding gereden in het provinciaal Domein. Zowel ouders als kinderen kunnen zich aanmelden bij onze begeleiders. Jullie zijn welkom vanaf 09.00 in de hoofdtent aan de stand van Cycling Vlaanderen

Hoogtemeters: +/- 70

35 km

Na een korte startlus in het Provinciaal domein 'De Gavers' fietsen jullie verder langs het windpark Evolis richting Kortrijk waar de eerste hoogtemeters op jullie wachten. Na een mooie hobbelweg komen jullie de splitsing met de 55/75km tegen; op weg naar het Banhoutbos komen jullie de bevoorradingspost tegen. Na een korte stop aan koffiehuis Mokka en Meer gaan jullie via kronkelwegen terug naar de Gavers om er in te pikken in onze lokale lus die jullie terug afzet aan de tent.

Hoogtemeters: +/- 250

55 Km

Na een startlus in het Provinciaal domein 'De Gavers' fietsen jullie verder langs het windpark Evolis richting Kortrijk waar de eerste hoogtemeters op jullie wachten. Na een mooie hobbelweg komen jullie de splitsing met de 55/75km tegen; Hier zetten jullie samen met de 75km rijders de rit verder richting Bellegem waar jullie ter hoogte van Elektro Taelman kunnen genieten van een eerste bevoorrading. Kort na de bevoorrading wordt er gesplitst en steken jullie via Sint-Denijs door naar de tweede bevoorrading. Na een korte stop aan koffiehuis Mokka en Meer gaan jullie via kronkelwegen terug naar de Gavers om er in te pikken in onze lokale lus die jullie terug afzet aan de tent.

Hoogtemeters: +/- 350

75 km

Na een startlus in het Provinciaal domein 'De Gavers' fietsen jullie verder langs het windpark Evolis richting Kortrijk waar de eerste hoogtemeters op jullie wachten. Na een mooie hobbelweg komen jullie de splitsing met de 55/75km tegen; Hier zetten jullie samen met de 75km rijders de rit verder richting Bellegem waar jullie ter hoogte van Elektro Taelman kunnen genieten van een eerste bevoorrading. Kort na de bevoorrading wordt er gesplitst en zetten jullie de weg verder richting Sint-Denijs. Via een paar gekende en minder gekende MTB paden komen jullie aan aan de Ijshoeve te Sint-Denijs. Na deze bevoorrading zetten jullie de achtervolging weer in op de 55km rijders die zich dan ongeveer in het Banhoutbos bevinden waar ook jullie nog een bevoorrading staat te wachten. Na een korte stop aan koffiehuis Mokka en Meer gaan jullie via kronkelwegen terug naar de Gavers om er in te pikken in onze lokale lus die jullie terug afzet aan de tent.

Hoogtemeters: +/- 650 

Gavers Bike Fest 2018

Nu inschrijven