Monitorenopleiding Herfst 2018 (Lukashansl)

Monitorenopleiding
Guadal verzorgt sinds enkele jaren een heel interessante monitorenopleiding. Sinds 3 jaar zijn al onze opleidingen en trainingen in Oostenrijkse handen en kan je de cursussen afsluiten met een officiële Oostenrijkse erkenning (Anwärter diploma). We werken hiervoor samen met de Oostenrijkse Snowsports Academie.

Met de diploma’s die je bij ons kunt halen kan je lesgeven in België, Nederland, Oostenrijk of elders in Europa.

De verschillende gradaties van de opleiding:

o Anwärter 1

Dit zijn de eerste 5 dagen van de Anwärter opleiding + 2 dagen extra opleiding gericht op specifiek lesgeven en communicatie met gast. Je sluit deze opleiding af met een diploma waarmee je kan les geven op Belgische en Nederlandse indoorbanen, bij skireisorganisaties en bij verschillende Oostenrijkse skischolen.

o Anwärter 2 = Anwärter diploma

Dit zijn de laatste 6 dagen van de Anwärter opleiding, waarmee je de Anwärter opleiding afsluit. Hiermee ben je in Oostenrijk erkend beroeps skileraar. Dit geld als een bachelor diploma.

o Landes (met internationale beroeps zegel ISIA)

Hier leer je gasten onderrichten in het sportievere werk zoals carven, buckelen, alle terrein skiën en zelfs de basics van reuzenslalom. De opleiding bestaat uit 3 onderdelen: Landes 1 (10d) + Landes 2 (10d) + Alpine opleiding (6d). Bij de Alpine opleiding leer je klanten buiten piste veilig begeleiden.

o Oostenrijks staatsskileraar (Stätliche)

Na het volledig afsluiten van de landes opleiding ski + Anwärter snowboard, kan je meedoen aan de toelatingsproef Oostenrijks staatskileraar (2d). Deze staatsopleiding duurt 75 dagen waar je alle facetten van de skisport tot in detail (zowel praktijk als theorie) en zeer doorgedreven opgeleid wordt. Ook word je opgeleid tot Landesleraar snowboard en bekom je de beginselen van langlauf. Het Oostenrijkse staatsdiploma staat wereldwijd hoog aangeschreven. De opleiding kan je eventueel nog aanvullen met 4 weken opleiding tot skigids. Als skigids kan je zelfstandig beslissen waar je uw gasten buiten piste begeleidt en kan je landes en staatsleraren aansturen waar zij verder gasten buiten piste mogen begeleiden.

Stuur gerust een mailtje naar info@guadal.be mocht u over het aanbod nog vragen hebben alvorens in te schrijven!

Hotel Lukashansl

Tijdens de monitorenopleiding wordt er verbleven in het Lukashansl hotel, gelegen in Kaprun. Het verblijf is op basis van halfpension in tweepersoons kamers met bad of douche / WC, tv, radio, safe en haardroger.

’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijt klaar en ‘s avonds een driegangen diner. Het hotel beschikt over een restaurant, receptie, hotelbar, kinderspeelruimte en kellerbar. De skibus stopt voor de deur.

Het rustige plaatsje Bruck ligt op slechts 3 kilometer van de Europa Sportregion, het mekka in de herfstvakantie voor tal van opleidingen. Hierdoor is het een prima en voordelig uitgangspunt voor de skigebieden van Zell am See en Kaprun.

Zell am See - Kaprun

De mythe van Kitzsteinhorn; meer dan een gletsjer. DE gletsjer. Het eerste gletsjerskigebied van Oostenrijk. En 365 dagen per jaar een alpine beleving. Omgeven door de hoogste toppen van Oostenrijk, ontpopt zich het avontuur “Berg” van zijn meest kolossale kant. Ontdek het ultieme gevoel van vrijheid op ruim 3000 meter boven de zeespiegel – en dat in alle jaargetijden.

Brede, vrije gletsjerwanden met natuurlijke sneeuwpisten, gevarieerde routes voor freeriders, drie snowparks en de grootste superpipe voor freestylers van Oostenrijk – nergens vindt u zoveel sportiviteit als in Kitzsteinhorn. Met zijn 3.029 meter boven de zeespiegel is het Gipfelstation van de Kitzsteinhorn met het panoramaplatform ‘Top of Salzburg’ het hoogste punt in het Salzburgerland dat ook zonder klimkunsten het hele jaar door bereikbaar is.

Indeling pistes (41 km)

0 km

22 km

16 km

3 km

Een maand voor vertrek ontvangt u een infobrief met alle concrete zaken omtrent de door u geboekte reis.

Vervoer

Heenreis: op vrijdag 27/10/2017

Terugreis: op zaterdag 04/11/2017

9 dagen – 7 nachten – 6 dagen skipas (eerste skidag: zondag 29/10)

U reist met eigen vervoer. (optie)

• Een reductie op de prijs is mogelijk. U vindt deze korting bij “prijzen” van deze reis.

• Om niet ’s nachts te moeten rijden, kan er een extra overnachting worden bijgeboekt. U vindt de prijs voor deze overnachting bij “prijzen” van deze reis.

U rijdt mee met onze bus. (inbegrepen)

• Deze busreis wordt verzorgd door Heidebloem. Een maand voor vertrek ontvangt u een infobrief met alle info omtrent de reistijden en opstapplaatsen.

De bus blijft ter plaatse en doet de transfers van en naar het skigebied.

 

Begeleiding

De cursisten worden begeleid en krijgen les van uiterst deskundige (stätliche) lesgevers gedurende gans de dag. Na de praktijk overdag, volgt er dan ’s avonds theorie.

 

Maaltijden & drank

Verblijf in half pension: overnachting met ontbijt en avondmaal, zonder lunch.

• Ontbijt: ’s morgens kunt u genieten van een uitgebreid gezond ontbijtbuffet.

• Avondmaal: iedere avond krijgt u een 3-gangenmenu voorgeschoteld bestaande uit een heerlijk saladebuffet en iedere dag keuze tussen 2 hoofdmenu’s.

 

Materiaal

Als je niet in het bezit bent van eigen ski- of snowboardmateriaal, kan je dit zeker huren. Gelieve correct aan te duiden op het inschrijvingsformulier.

Het materiaal wordt ter plaatse gehuurd waardoor er vlot ingewisseld kan worden indien het niet 100% op maat is. De afrekening hiervoor is ter plaatse.

 

 

 

Basisprijs (technische bijscholing):   € 755

Cursus ski/snowboardleraar Anwärter Deel 1: € 999

Cursus ski/snowboardleraar Anwärter Deel 2: € 999

Technische bijscholing skileraar Landes Deel 1: € 970

 

Zijn inbegrepen in de prijs:

 • Reis per luxe autocar
 • Verblijf in HP
 • Eerste maaltijd is avondmaal op zat 28/10
 • Laatste maaltijd is avondmaal op vrij 03/11
 • Skipas voor 6 dagen
 • Begeleiding
 • Lesgevers cursus
 • Toeristentaks
 • Dossierkosten

 

Optioneel:

 • Eigen vervoer

Reductie van € 110

 • Extra nacht bij vertrek

Surplus van € 45

 • Huur materiaal

140€/week voor gans set (botten, ski's/snowboard & stokken)

 • Reisverzekering

De reisverzekering (annulatie- & bijstandsverzekering) is NIET inbegrepen in de reisformule. In samenwerking met Mapfre Assistance werd een voordelig groepstarief uitgewerkt, waarbij tevens de keuze kan gemaakt worden uit verschillende formules op maat. Om geldig te zijn moeten deze verzekeringen snel na inschrijving worden ingetekend (binnen de 5 werkdagen).

Monitorenopleiding Herfst 2018 (Lukashansl)

€ 755

26 oktober 2018 tot 3 november 2018

6 nachten

6 dagen skipas

Nu inschrijven

Deel deze reis